2012. március 14., szerda

5. Fejezet: Pokoli ügyvédek


 Ámen!

Nos hát, sok sok idő után, ismét egy friss, olyan amilyen.
Most úgy látszik, változott a felállás, szóval, nem teljesen ugyan úgy lesznek a dolgok, mint eddig, a szerkesztésben, meg úgy ilyesmikben.
Ez természetesen nektek lényegtelen, de azért gondoltam, szólok, hogy azért mégis, ha feltűnik valami változás. :D
Blackrose

Ámen!


Ahogy Blackrose mondta...ésatöbbiésatöbbi:D
Mindemellett, hagy mondjam el, hogy nagyonnagyonnagyon sajnálom!!! Ténylegténylegtényleg:( Remélem, hogy ez a jövőben nem fog előfordulni...:) Azért...remélem, hogy nem mondtatok le teljesen rólunk, Mikroszockóról, s ilyenek...:)
Susu*-*


Egy bazi nagy ajtón kellett bemennem, de megint egy Steven Seagalra hasonlító lény állt az utamba.
- Ki vagy?- kérdezte ez is a szemüveg mögül.
Mit követtem el komolyan, hogy ilyen marhákba kell állandóan ütköznöm?
- A Mikroszockó vagyok vadbarom! Kinyírtam a madarat, ettől zeng az alvilág! Annyira hülye nem lehetsz, hogy nem tudsz róla! - ordítottam rá, mire kicsit megszeppent.
Félre állt az utamból, és az ajtó nyikorogva kinyílt. Basszák meg, nem ismerik az olajt? Kínozzák itt a szörny fülét.
- Áh, látom Mikroszockó úr megérkezett. Foglaljon helyet itt elől, a vádlottak padján! – hallatszott a hangszórókból a bíró kényes hangja.
Morogva előrementem a padok között. Választhattam, hogy a lehányt székre, vagy a ragacsos-trutymósra ülök.
Nem vagyok valami finnyás, hisz azt a boszorkányt is lenyeltem, de azért a bíróságon annyit megtehetnénk, hogy a székeket letisztítják. De mit is várjon a tisztességes szörny, ilyen pokolügyvédektől?
- Inkább állok, csak siessünk, mert dolgom van! – szóltam oda, s a bíróval szemben lecövekeltem.
- Akkor kezdjük is. - kopogtatott az asztalon, olyan hangosan, hogy az agyam ugrált a fejemben.
- A dögbe is nem lehetne halkabban?- morogtam halkan, mert nem akartam rontani a már így is szar helyzetemen.
A bíró a szájához emelte a törött poharát, amin pont a széle alatt volt egy lyuk, így, mielőtt az ital a szájához érhetett volna, az ölébe folyt. Miután a pohár egész tartalmát az ölébe öntötte, leengedte a poharat, hunyorítva belenézett, és hátrafordult.
- Te, nem megmondtam neked, hogy legyen benne cucc? Mégis üres. – válaszként egy elfojtott susmorgás. – Nem, üres volt. És most mindenki hülyének néz, hogy egy üres poharat emlegetek! Hát egy bíró hogy őrizze meg így a méltóságát? – előrefordult, és művelt fejet vágott.
- Nos, Mikroszockó! Elismeri, hogy megölte azt a madarat? – nézett rám a gumó szemeivel.
- El.
„Rövid és velős. Így kell ezt.” Dicsérgettem magam.    
- Köszönjük. Nos, figyelembe véve a szerencsétlen madár idegesítő jellemét, és az alvilágnak tett szívességét, nem zárjuk börtönbe. – Három-három ujja hegyét összeérintette, és hátradőlt a székében.
Talán mosolyogtam volna, ha nem lennék kurva mérges. Amúgy sem illik hozzám az effajta kedvesség.
- De! – folytatta a bíró, mire azt hittem leverem onnan. A szívbajt hozta rám, ahogy belekiabált a mikrofonjába. – Jogothe madarakra szükség van. Büntetésből Mikroszockónak kötelessége kiképezni egy újoncot, úgy, hogy egy hónapig együtt kell élnie vele. Megismertetni vele az emberek világát, és a legfőbb szabályokat megtanítani neki. – a teremben vízhangzott a baromarcú hangja.
A pofám leszakadt. Én, egy ilyen cseszett madarat? Hozzám költözni? Soha!
A bíró elégedett volt, hogy megint ki tudott baszni egy szörnnyel. Még jobban hátradőlt, és az egyetlen lábát felrakta az asztalra, mire a szék lába eltört, és azzal a lendülettel hátraesett.
A mikrofonban hallatszott a halk káromkodása, és a siránkozása az elvesztett méltóságáról, amit most már soha nem is fog megtalálni.
***
Hangosan fújtatva és dühöngve siettem kifele a bíróságról. A hülye madár loholt utánam. Legszívesebben ott helyben lecsaptam volna. A bírót ugyanis nem győzte meg az érvelésem miszerint a sárkányom veszélyes a madárra, és a madár veszélyes rám, és én veszélyes vagyok a madárra, vagyis pont ki fogjuk egymást nyírni.
- Hhhzzhhhzzzhhzz – zümmögött a dög mögöttem.
- Nem tudnád befogni a csőrödet? – kiáltottam rá miután kiértünk az ajtón.
Elkussolt. Biztos szóltak a szemétnek, hogy vigyázzon magára, különben megjárja.
Immáron teljesen épségben sikerült kijutnom a barlangból. Nem vertem be semmimet sehová, előtte kicsápoltam, mi az, amit lefejelhetnék. A madárnak persze nem szóltam, így nem egyszer hallottam, ahogy nekirepül valaminek.
Mikor kiértem a barlangból, minden testrészem épp volt, és sértetlen, viszont a bundám átvette a „nyirkosbarlang” és a „hülyebaszottidegesítőmadár” szagot.
- A retekbe már. – lépkedtem dühösen a házikóm felé. A madárka szárnycsapkodása viszont olyannyira idegesítővé kezdett válni, hogy azt hittem, megőrülök.
Levágtam egy „menjakurvaéletbemár” káromkodást, ő meg jót zünnyögött rajtam.
- Tudzodz, azzz a tee legzznagyobbzz bajodzzzzzz, hogyzzzz elnyomodzzz azzzzz érzzzelmeidetzzzzzz… Hzööhzzöööhzzööö…
Megfordultam, és két csápommal leállítottam a szárnyait, így mivel nem tudott repülni, tehetetlenül lógott.
- Most egy kicsit kulturáltabban szólok hozzád, és ezt a pillanatot jegyezd meg, mert soha, amíg élsz, te büdös madár, nem fogsz ilyet hallani. Szóval. Nem fogsz indokolatlanul zünnyögni a közelemben, a szavaid végére nem baszol be z betűket. A szárnycsapkodás hanyagolod, amíg velem vagy. Fürdesz, hogy ne legyél ilyen kurvára büdös. Amint lejár az egy hónap, többet nem hallok felőled, nem kell több Oktopus. – Elengedtem a szárnyait, ő meg nem kapcsolt időben, így a földre esett. Elfordultam.
Hogy a kurva életbe lettem ilyen? Jézusom, jobban kéne válogatnom a kajám.
Visszafordultam.
- Na, menj anyádba, de nagyon gyorsan. Kellj föl, és gyere, nem fogok rád várni. - elindultam, és nagyon megnyugodtam: Nálam az irányítás. Nem repül a kis geci.
Hangosan csörtettem el a széttépett rózsabokor mellett, és csodálkoztam, hogy került ide, ugyanis az pont a másik irányban volt.
Időnként hátranéztem, hátha a madár időközben végkimerülésben meghalt-e, vagy sétáltassam-e még egy kicsit.
De az istenért sem akart kinyúlni a ribanc. Bosszúból körbejártam vele az erdőt, és mire visszaértünk a biztonságos, gyönyörű faházamhoz, már eléggé erőteljesen szuszogott, a maga idegesítő, zünnyögő módján.

2012. január 8., vasárnap

Ámen!

Szánom, bánom, az én hibámból nem került ki elég régóta friss, mert nem voltam együttműködő hangulatban, és így nem tudtuk elkészíteni az új fejezetet.
Bevallom, meghatározni nem tudom, mikorra kerülhet ki a következő, mert valahogy ez most nem jött össze.
Azért igyekszünk, és próbálunk sietni.
Blackrose